sâmbătă, 28 februarie 2009

Ziarul bun la toate

Inclusiv la jigniri. Săptămânalul cu cele mai multe "eu cred" pe pagină şi cu cea mai puţină informaţie, "Opinia Timişoarei" a ajuns din nou sub ochii mei pentru că l-a adus mama acasă. Spre ruşinea mea, mama nu are cultură jurnalistică şi crede orice rahat scris în ziare, fapt prin care se explică şi de ce îmi serveşte şi cancan, click şi alte gunoaie, pe care însă nu mă obosesc să le privesc. Paranteză închisă. Pe pagina a treia, găsesc un editorial ce cuprinde următoarea afirmaţie : "Cred că Ţara Mafioţilor ar trebui s-o lase mai moale, pentru că dacă pleacă toate muierile noastre din Italia rămâne jumătate de milion de boşorogi fără gagica tânără cu care şi-o pun aproape pe gratis ( masă, casă şi ti amo)...". Infect.
Dacă Alexandra Baranga sau oricare alt ziarist de la O. T. se gugăleşte iar şi ajunge întâmplător pe blogul meu, este rugat să nu se obosească să scrie la comentarii gogoşi despre seriozitatea ziarului. Eu cred.

9 comentarii:

Roxana Deaconescu spunea...

În clipa în care găseşti o afirmaţie, opinie, părere sau idee sau cum vrei să îi spui şi nu eşti de acord cu ea, ar fi frumos, etic, moral să aduci contraargumente.
Eu cred.

Anda spunea...

am considerat ca nu mai e nevoie si ca afirmatia vorbea de la sine. e o situatie in care tacere e cel mai bun contrargument. desi, fiindca e blog, nu cred ca regula aceasta se impune. aici eu scriu tot ce ma taie capul, la fel cum fac multi din blogosfera.
totusi, ca sa iti fac pe plac, si pentru ca simt ca esti partizana a articolelor scrise cu gandul la stele, ia de aici. ai rude care lucreaza in Italia? eu am, si nu e nici vorba de prostitutie. apoi, o astfel de afirmatie ar trebui sa fie justificata de statisitici, studii, chestii dinalea, cica informatii, nu sugestii date primariei si tutror celor ce conspira la nivel international si intergalactic impotriva Timisoarei. si chiar in cazul in care asa ceva ar reiesi dintr-un stupid, e necesara o mai mare grija la limbaj. poate si eu cred ca cei de acolo sufera de cateva ori pe saptamana de constipatie, dar e ok sa scriu asa ceva undeva? sunt chestiuni de bun-simt, care intr-o societate normala nu au nevoie a fie explicate.

Provinciala spunea...

Eu zic sa nu mai citesti ziarul. Niciodata. :)

Unknown spunea...

Alexandra, dacă OT era nevoită să trăiască din vânzări, murea mai repede ca Fruncea.Vrei, nu vrei, exact asta e "opinia Timişoarei" despre "Opinia Timişoarei".

Provinciala spunea...

Asta e parerea ta, Gabriel. Cat despre supravietuirea unui ziar strict din vanzari, inca nu exista asa ceva in Romania. Dar desigur, vad ca acest blog e vizitat de persoane mult mai avizate in domeniu decat mine, asa ca ma retrag subtil ( :) ), regretand ca mi-am pierdut timpul (a se citi "v-am deranjat"). Toate cele bune.

Unknown spunea...

Mă rog... avizat sau nu, sper să nu ajungeţi să vă citiţi doar între voi. Sănătace!

daimon spunea...

Despre editorial: cam frustă exprimarea, blog-style şi în niciun caz de publicat într-un ziar care doreşte a fi reprezentativ. Cred că Tion mai dădeau dude d-astea.

În altă ordine de idei, citesc O.T. doar online, şi articolele par destul de ok. Cine ştie, o fi vreo scăpare ..

Roxana Deaconescu spunea...

=))

Anda spunea...

adevarul e ca nu ma obosesc sa il citesc, doar cand nu am ce face si imi cade prin mana. totusi, ma surprinde ce repede se ajunge la blogul meu, fara domeniu .com sau .net . redactia O.T. se cauta pe google zilnic? ca eu ce altceva sa inteleg.
totusi, cred ca ar trebui luate criticile mai in serios. iar faptul ca ziarul se distribuie gratuit, din pacate, faciliteaza falsa impresie ca e un ziar bun. daca ar costa, poate redactia s-ar trezi la realitate si ar constata ca ce prezinta sunt eseuri revoltate in mare parte, pe care le poate scrie orice persoana cu studii medii, dar in niciun caz articole.