joi, 30 octombrie 2008

Think twice

Marţi am avut seminaru de investigaţie jurnalistică. Facem cu Mălin Bot de la Adevărul din Timişoara, foarte tare profu. Ne-a dat exemplu despre o înşelătorie făcută unui bătrân, care din luna august e boschetar pe străzile oraşului, având doar o soră prin Moldova. Din câte am înţeles nu a plecat sperând în continuare că i se va face dreptate.
Bătrânului i-a venit un chiriaş "bine intenţionat" şi foarte convenient, originar din acelaşi sat cu bătrânul. după un timp apar doi nepoţi care chipurile trebuie să mearga acasă în Moldova la o rudă blonavă şi se oferă ei să îl ia şi pe bătrânel cu ei, deoarece nu îşi vizitase sora de ceva ani. Între timp, chiriaşul scotoceşte după acte, îşi face un buletin fals cu poza lui şi numele bătrânului, vinde apartamentul. Când se întoarce proprietarul de drept, găseşte yala schimbată şi află că şi-a vândut apartamentul. Bineînţeles, proces. I se dă câştig de cauză, dar la recurs pierde. Completul de trei judecători s-a dovedit a fi format din două semnături false şi o judecătoare care, boalele astea, şi-a luat concediu medical. De reţinut că actualul cumpărător nu a dat în judecată notarul care a încheiat contractul de vânzare cumpărare, deşi acesta nu a observat că buletinul falsificat avea toate cuvintele scrise cu majuscule, ceea ce nu e valabil pentru actele de identitate originale. Bătrânul a dormit chiar şi la Pădurea Verde, s-a imbolnăvit între timp de TBC şi a dat în patima băuturii. Concluzia: eu cel puţin o să mă gândesc foarte bine de acum înainte când voi vedea un om al strătzi.

2 comentarii:

Schumi spunea...

Mie imi pare rau dar in acelasi timp nu mi-e mila de astfel de oameni. Exista fel de fel de taxe pe prostie, asta e una dintre ele.

Dani spunea...

numai prin tribunalele romanesti sa nu ajungi