joi, 16 octombrie 2008

"Orice om civilizat îşi scoate pălăria în faţa unei doamne!"

Nu, nu m-am întors în timp. Fraza a fost rostită de Fănuş Neagu, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. Câţi mai gândesc astăzi aşa ? În ziua de azi respectul pentru femei este foarte, foarte scăzut. Şi nu doar din partea bărbaţilor, ci şi din partea femeilor. Nu se mai respectă pe ele însele, aleg să se rezume doar la a arăta bine şi a găsi un fraier, mă scuzaţi, soţ cu bani. Că bărbaţii sunt misogii şi profesorii universitari fac glume de gen "Din ciclu donaţi sânge " ( ruşine domnule Tolcea), nu mai e de mult o noutate. Dar dacă nici măcar femeile nu se preţuiesc, unde ajungem ? Da, cunosc fete de vârsta mea care umblă cu bărbaţi de 40 de ani. Adică îmi place să cred ca încă nu au depăţit şi pragul acesta de vârstă. Şi cunosc Şi fete care stau cu băieţi de vârsta lor. Nu întâmplător am ales cuvântul stau. Pentru că nu au o relaţie, doar se culcă cu unu şi se multumesc că nu sunt singure. Aurica din "Enigma Otiliei" e mai actuală ca niciodată. Fete care la 20 de ani acceptă infidelităţi, grosolănii, fac în pat chestii pe care nu şi le doresc, vor ajunge pe la 35 să fie soţii nefericite. Pentru că dacă acum nu au orgoliu şi nu pun piciorul în prag, nu o s-o mai facă când abdomenul nu va mai fi plat şi se vor instala timide primele riduri.
În general eu mă descurc cu băieţi, cât sunt ei de căpoşi. Cred că şi altele pot. Fetelor, dacă veţi spune şi voi o dată nu, nu veti fi violate. Bine, statistic vorbind, veţi fi. Dar nu asta contează. Apropo, majoritatea violurilor nu se petrece pe străzi întunecate, ci au loc între cunoştiiţe. Să şţiţi şi voi. Mai multă atitudine şi mai puţine rezolvări de situaţie la orizontală. Pentru că poate şi femeile au 50 % din vina ca nu se mai pleacă pălăriile. Lumea nu prea mai poartă pălării, dar parcă şi doamnele sunt mai puţine decât locuitorii planetei cu CNP începând cu 2. Ca prea puţine, minoritare faţă de multe magde ciumace.

7 comentarii:

jmekerdejmekereu spunea...

sunt de aceiasi parere . misto partea cu " statistic puteti fi violate " . e bine ca nu numai gibonii de sex masculin sunt considerati artizani unici ai declinului feminin .

Anda spunea...

poate aceEaşi părere, că e de genul feminin :d

Schumi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Schumi spunea...

Gandesti gresit Anduta. Ce declin feminin? Prin ce ti se pare tie ca feminitatea e in declin in ziua de azi? Pentru ca s-a renuntat la anumite gesturi pedante caracteristice inaltelor societati ale unei epoci de mult apuse? Aiurea. Marlani si curve au fost si vor fi intotdeauna, cma in aceleasi proportii. Si gentlemani la fel. Chiar daca nu se mai poarta sa fii pedant.

Anda spunea...

schumi, cum ai ajuns tu la mine pe blog? :)) asta mi se pare mai interesant acum.

Schumi spunea...

Misterioase is caile internetului. Din gard in gard mai dai peste cineva cunoscut. Acuma c-am venit, o prajitura, o bere, o injuratura, ceva?

jmekerdejmekereu spunea...

situ ca e de genul feminin , dar daca tot vorbeam de declinul feminin , de ce sa pastram sexul cuvantului ?