duminică, 12 octombrie 2008

Paranoia, azi în Timişoara, mâine în toată ţara.

Mă uitam ieri la ştiri la Realitatea TV şi văd o ştire despre noua preocupare a IPJ Timiş, monitorizarea tinerilor emo. Lâsând la o parte ca imaginile pentru dub-uri nu erau din Timişoara ( şi tu, Brutus? ), intenţia poliţiei mi se pare stupidă şi de râsul curcilor. Au înfiinţat ei o brigadă specializată care să acţioneze pe raza "er mic" a Timişoarei. Brigadă care va avea în componenţă şi ofiţeri de la SRI. Ce păcat că tata nu e şef la SRI şi eu nu sunt îndrăgostită de un emo kid, că aflam acum tot ce făcea. Deja îmi imaginez cum vor spiona ei prin Piaţa Unirii intenţiile sinucigaşe şi conspirative ale emo kidz-ilor. STIMAŢI POLIŢIŞTI care sunteţi voi, doar pentru că s-a înregistrat o crimă şi o sinucidere printre emo people nu înseamnă că trebuie să vă şi infiltraţi oameni printre ei, după cum susţineţi. Dacă vreţi să ştiţi, rata sinuciderilor la nivel mondial e în creştere oricum şi, guess what?, voi nu puteţi să schimbaţi asta. Plus că dacă toţi s-ar sinucide, nu ştiu de ce încă îi mai putem vedea prin Unirii, nu? Sincer, mă aşteptam ca ştirile de acum câteva luni din presă să declanşeze isteria asta paranoică, dar totuşi, să văd ca SRI se va infiltra printre tinerii emo mi-a depăşit aşteptările. Chiar nu aveţi altă treaba mai bună de făcut? Şpăgi, crime, prostituţie, înşelătorii ? Chiar m-am mutat în Suedia peste noapte şi singura noastră problemă este aceea că emo kidz sunt depresivi?Arătaţi-mi o altă ţară din lume unde serviciile de informaţii se ocupă cu aşa ceva. Si tocmai în judeţul nostru să existe iniţiativa. Sincer, îmi e ruşine.

Nu am nici pe departe înclinaţii emo, nu aş putea să îmi petrec timpul cu aşa un grup pentru că m-aş plictisi de moarte. Dar ştiu să respecte alegerile şi diversitatea. Până la urmă şi dacă unii dintre ei se vor sinucide, măcar nu omoară alte persoane. Toate etichetările astea mă enervează la culme. Rockeri satanişti, emo care conform reclamei imbecile de la cosmote stau pe întuneric. Dacă într-un mijloc de transport în comun m-a călcat din greşeală pe picior un emo sau un rocker DE FIECARE DATĂ şi-a cerut scuze în mod politicos. Dar tot ei sunt răul suprem. Toată campania asta din media mi se pare deplasată. Şi dacă tot e ok să spunem ca ei sunt un pericol public, de ce NICIODATĂ nu s-a spus asta despre manelişti? Cu mici excepţii, nicio emisiune nu semnalează cât de întunecată e prostia promovată de manele şi cât de răspândită e. Sau faptul că acordul dintre subiect şi predicat nu mai există e în regulă, nu? La fel şi că borâţii cu clătite la ceafă au nush câte târfe în jur? Asta nu duce cu gândul la prostituţie? Sau ca mai nou mafiot este idealul tutror băieţilor cu fake-uri grosolane făcute pe vapor. Curat pacifism, monşer. De ce nu se duce poliţia la şedinţe cu părinţii, că pentru emo cică se vor duce, să spună că analfabetismul şi nesimţirea nu sunt chestii tocmai ok? Sunt eu singura persoana care a auzit doar manele din difuzoarele telefoanelor mobile pornite aiurea pe stradă? Maneliştii nu numai că nu îsi cer scuze dacă te calcă, dar o fac intenţionat ca să te întrebe: " ce faci, păpuşe?" În mometul în care în media se vor lua iniţiative de genul acesta, pentru că intervenţia poliţiei mi se pare deplasată, nu o să mai acuz pe nimeni de paranoia şi imparţialitate. Până atunci însă, vă îndemn să intraţi mai des pe pitzipoanca.org si cocalari.com să vedeţi ce frumoasă e normalitatea.

2 comentarii:

david santos spunea...

I loved this blog.
Have a nice week.

Dani spunea...

"problema" emo nu e nimic mai mult decat un subiect creat de presa. S-a aruncat un pusti de la etaj si ca sa para mai interesanta stirea au bagat-o otvist pe aia cu emo. La fel s-a intamplat si cu stirea cum ca politia ii fileaza pe emo kids, dintr-o data intreaga presa le ia aparerea pustilor uitand complet ca acum cateva luni ii faceau ciudati cu tendinte suicidale.
Daca maine apare Elodia se uita complet de emo.