duminică, 9 august 2009

Legea nouă, legea veche

Potrivit noului cod al învăţământului, se interzice, printre altele, ca elevii să aibă voie cu telefoane mobile la şcoală, să poarte piercing-uri şi să se îmbrace indecent. Astfel, ministerul dovedeşte încă o dată că România este guvernată într-un mod imbecil, după ureche, sau, după cum spune Mircea Badea, într-un mod manelistic.
Eu cred că telefoanele mobile sunt interzise datorită valului de filmuleţe postate pe youtube. Jurnalele de ştiri şi emisiunile TV au arătat foarte multe astfel de înregistrări, iar imaginea învăţământului şi a cadrelor didactice a avut, pentru încă o dată, de suferit. Toate celelalte motive sunt simple scuze.
Decenţa. Un termen destul de relativ. Cât de lungă să fie fusta? Stă cineva cu metru de croitorie la poarta şcolii? Cât de mulate să fie hainele? Decenţa trebuie indusă prin educaţie şi cultivarea noţiunii de bun-simţ, pe care văd că se doreşte mai mult să fie eradicată prin interdicţii. Cât despre uniforma, cred că e o reminescenţă a educaţiei colectiviste care NU te pregăteşte penhtru viaţă. Scuza cu diferenţele financiare este penibilă din două motive. O dată, situaţia financiară se reflectă prin multe alte aspecte. Apoi, cred că trebuie să conştientizăm de mici că există astfel de diferenţe, nu să trăim într-o lume de basm şi să ne lovim cu capul de pragul de sus în adolescenţă.
Pentru cei ce nu ştiu, am o veste. Şi găurile în urechi ale fetelor sunt tot o formă de piercing. O să scrie în lege că e voie doar cu găuri în urechi. Dar şi acestea pot fi mai multe, pot fi şi în cartilaj. Cam complicat. Dacă înţeleg cum indecenţa poate să afecteze procesul educaţional, nu văd cum o fac piercing-urile. De fapt, ştiu. Să nu fim originali, să nu îndrăznim. Un "NU" hotărât individualităţii. Partidul te vrea tuns, roackere. Să ne mai mirăm că ministerul e condus de o babă pesedistă?
Încă ceva. Învăţământul obligatoriu va fi de 13 ani. Sunt curioasă care ciclu de învăţământ va fi extins.

4 comentarii:

daimon spunea...

Governments tend to do that. To mask their failure and incompetence, they make up new and idiotic rules, with no practical application and no chance to be fully implemented. Like piracy on p2p networks. You'll only see a couple of media cases.

sorry ca ti-am scris in engleza, asa mi-a venit :)

DiLiU spunea...

pai gen parerea mea este ca marea majoritate a elevilor ori sunt toti cu manelele ceea ce in mare parte exclude piercinguri si imbracaminte "indecenta"(pt baieti banuiesc ca aceasta ar fi gen imbracati numai in negru cu anumite simboluri) pt ca "roacherii" sunt etichetati ca drogati, talhari etc.dar in cazul asta de ce sa nu facem din tigani romani ca uite ce fac ei prin afara.este o prostie o scuza ca cica isi fac si ei treaba...parerea mea

Anda spunea...

Baiatul cu genurile, vezi ca n-am inteles nimic din ce ai scris. Gen faci si tu parte din noua generatie de analfabeti de liceu gen apartiii pe cocalari si piti?Gen.
Aveti niste ticuri oribile si sunteti extrem de incoerenti, s-a scos romana din programa sau ce?

daimon spunea...

Ciudat, la el pe blog scrie coerent.