vineri, 28 august 2009

Botezul lui Dinamo

Titlul l-am ales pentru ca sunt impotriva celor ce au cantat cu incantare prohodul echipei. La un asemenea scor, e greu sa crezi ca lucrurile mai pot fi intamplatoare. Ce sanse statistice erau sa fie asa? Sa se termine la penalty-uri chiar la ultimul jucator. Unul din meciurile care iti intaresc credinta in faptul ca exista un Dumnezeu.
Nu stiu cati dintre cei care ii contesta pe Dinamo ar fi avut puterea sa lupte asa. Pentru cei ce ajung pe blog fara sa ma cunoasca, sunt si voi fi stelista toata viata. Una adevarata. Dar m-am bucurat foarte tare pentru palma data de dinamovisti multor obraze brazdate de cute urate. Constat in jurul meu foarte multa autosuficienta, lipsa de ambitie, multumire cu firimituri, lasitate, negativism, rea-vointa. Sa fim sinceri, cati ati mai crezut? Dinamo a crezut si pentru asta au tot respectul meu.
Din tot comunicatul de presa al celor ce au intrat pe teren, o singura fraza mi s-a parut importanta si foarte adevarata. Dinamovistii s-au saturat ca atunci cand pierd sa fie un prilej de bucurie nationala. Tapul ispasitor e o expresie legata de un obicei atat de stravechi, incat a intrat in arhetipul omenirii. Oamenii din vechime aveau nevoie sa dea vina pe cineva, pentru ca nu erau capabili sa fie responsabili. Multi urasc Dinamo invocand comunismul, dar nu ar ezita sa faca la fel ca acesti suporteri, dovedind ca nu au tangente cu democratia si valorile civilizatiei adevarate. Suporterii care au intrat pe teren au vrut sa parjoleasca echipa, mizand pe o renastere. Dinamo le-a dovedit ca inca mai are ce arata.
Bravo baieti, Catalin Haldan e cu siguranta mandru de voi.

2 comentarii:

feu_mihai spunea...

ar fi un lucru de precizat : nu s-au terminat penalty-urile la ultimii jucatori . Matache probabil era speriat ca urma sa bata el si de asta a fost atat de concentrat

in rest ... hai FC Arges :))

Anda spunea...

Da, stiu, ma refeream la jucatorii de camp, desi unii portari obisnuiesc si sunt chiar executanti foarte buni de lovituri de la 11 metri.