duminică, 30 august 2009

Facebook

Pentru că am auzit atâtea laude despre site-ul sus numit, mi-am făcut şi eu pagină. Deocamdată mi se pare un site destul de plictisitor, MULT sub hi5. Aşa că nu pot decât să concluzionez că toţi cei care zic că sunt prea cool pt hi5 şi că s-au mutat pe facebook fac parte din curentul sictirelii naţionale. Exact ca şi piţipoancele care au auzit, în sfârşit, de Hermes şi strâmbă acum din nas la Vuitton, deşi s-au mândrit cu imitaţiile lor până la epuizare.
Acum, ce nu îmi place mie la Facebook. În primul rând că poţi vedea doar profilul prietenilor. Pentru un site de socilizare mi se pare o premisă idioată. În regulă, mai vezi ce fac foştii colegi, un bun motiv pentru care am pagină şi pagina de hi5. Dar totuşi, omenirea încă mai are o viaţă socială în lumea reală şi probabil că pe majoritatea oricum îi vezi sau discuţi cu ei prin alte mijloace. Apoi, dacă vreau notificări, pot primi doar pe mail sau deloc. Nu îmi convine să îmi umplu mailul, pe care primesc oricum multe lucruri inutile. Nu au skinuri, nu poti seta culoarea profilului, aşa că ai un perete alb şi sec. De fiecare dată trebuie să scrii o grămadă de coduri de securitate, că să nu mai zic că nu îmi merge să accesez foarte multe lucruri din prima. Dar nu îţi poţi ascunde adresa de mail de pe pagină, poate nu vreau să îmi ştie toţi mailul, chiar dacă îi cunosc. Plus că pe mine mă enerva hi5 din cauza jocurilor şi aplicaţiilor în exces, iar pe Facebook am văzut că au aşa ceva. Deci, de ce îmi era frică nu am scăpat. Iar când am vrut să mă înscriu, au flitre ca să îţi treci nume reale. Care e problema dacă vreau să mă cheme oricum? Unii spun că deja hi5 e plin de piţipoance şi cocalari. Nu mai spune, parcă îmi sună cunoscut. Hhhhm, nu e ca şi, hhm, viaţa reală? Poti să îi ignori, nu trebuie să accepţi toate solicitările de prietenie. Nu ai decât să te obişnuieşti, pentru că din păcate nu cred că o sa dispară prea repede coca şi piţi.
Aşa că, poate o să mă obişnuiesc cu timpul şi o să-mi placă si Facebook, deşi am îndoieli. Chiar nu înţeleg de ce e atât de lăudat, eu mă aşteptam să fie wow! şi am constat că e un mare fâs. Poate încerc şi cu My space şi Twitter. Sper să şi merite.

Un comentariu:

Laura Teodora spunea...

Personal, imi place myspaceu. Hi5 e acolo, just for hanging around. Ideea e ca sunt prea multe siteuri de socializare iar adevaratul grad de socializare e 0. Si-a devenit o adevarata clasificare a personalitatiipe care din ele il folosesti mai intens. Ceea ce e o mare greseala!