marți, 25 august 2009

Chiar aşa urâtă limbă avem?

Văd la multi din lista de messenger că au statusuri gen "work", "at work", "working". De ce nu "lucrez", "la lucru", "la serviciu" ?Si eu am uneori statusuri în egnleză, dar dacă sunt citate care au apărut în formă originală în engleză. Deja toate englezismele acestea devin penibile. Avem în română suficiente cuvinte prin care se poate exprima la fel de bine acelaşi lucru. Deci mai daţi dragilor jos din tencuială de snobism de pe voi. Acelaşi lucru valabil şi pentru penibilul "food" în loc de românescul "mănânc", sau, în forma "orală", "mânc".

5 comentarii:

iulineaţa spunea...

tu tot vezi, constati, ce faci tu pe blog defapt? contesti.

aint nothin`wrong with english.

pan`acu d la u n-am vaz chestii profunde ... ah ba stai, ai scris despre D&G, dani, versace, vedetisme si mess;))

Anda spunea...

Nu vreau neaparat sa scriu chestii profunde. Nu m-ar caracteriza sa scriu cand sunt trista pe blog. Latura mea profunda nu e pentru a fi afisata pe Internet, si te asigur ca nu va fi niciodata. Nu sunt impotriva englezei, imi place foarte mult, dar nu cred ca trebuie sa ia locul limbii romane. Mai ales ca acest trend a pornit de la persoane superficiale. apoi, eu nu vreau s aimpresionez anumite persoane, inclus fiiind si tu. Ba chiar din contra, nu caut aprecierea persoanelor pe care eu nu le apreciez. Stii de ce. Nu vreau sa sciru pe blog ce scriu altii, nu imi pasa daca nu ii place nimanui. cine se asemana se aduna, si eu imi dau seama foarte bine cu cine sunt pe aceeasi lungime de unda si cu cine nu. E o chestie care te scuteste de aspecte neplacute ale vietii.

daimon spunea...

Anda, mă exprim exact în ce limbă vreau, când vreau. Dacă asta mă face un superficial, well, nu sunt de vină pentru ce gândeşti tu, doar pentru ce spun eu.

Anda spunea...

Superficialii erau oamenii care au inceput sa vorbeasca asa pe la tv. Esti vreo vedeta si nu stiu eu? Iti dai seama ca din moment ce nu te cunosc nu puteam sa ma refer la tine, mai ales ca incepator al anglicismelor. Omaneii din mo,da din publicitate. Despre ei e vorba.
Nu am dat niciun decret ca sa nu mai scrie lumea asa. Am scris pe blogul MEU ca as vrea sa mai utilizez lumea si romana. Si apropo, la fel cum eu nu imi pierd timpul citind bloguri care nu imi plac, sfatuiesc si pe altii sa faca la fel.

Anda spunea...

Scuze pentru greselile de tastat, dar tocmai ma grabesc sa plec de acasa.