vineri, 24 iulie 2009

Semaforul Formula 1

Aş vrea să ştiu după ce criterii se stabileşte timpul la semafoare. Pentru că în Calea Şagului, în intersecţia dintre Bulevardul Liviu Rebreanu şi Bulevardul Dâmboviţa , dacă vrei să traversezi între Profi şi Secţia 3, sau invers, sau de pe latura paralelă, trebuie să fugi sau să zbori dacă nu vrei să aştepţi o mie de ani. Eu merg destul de repede, pot să zic mai repede decât media, şi după ce am trecut cu puţin de jumătatea intersecţiei deja se face roşu. Bătrânii ce fac? Plus că am observat că mulţi oameni, probabil locuitori din zonă care ştiu cât durează verdele, trec pe roşu, deşi vin multe maşini, mai ales camioane, ce fac dreapta. Astfel, pietonii sunt încurajaţi să încalce legea şi creşte riscul de accidente, mai ales că nimeni nu se opreşte la jumătatea intersecţiei pentru că se face roşu foarte repede. Să se fi sesizat vreo autoritate?

Un comentariu:

daimon spunea...

Stau in zona, stiu semaforul ala blestemat .. ai nevoie de 9 secunde sa treci strada complet, iar el tine verdele exact 5. Partea buna e ca masinile nu primesc verde imediat cu rosul tau, deci ai timp sa termini traversarea. Dar tot nu e ok.

Un apel la 969 ai incercat? Oricum, Comisia de Circulatie e formata din niste domni carora as dori sa le strang mana bine. La usa. La usa de la lift.