joi, 20 noiembrie 2008

Felix toarce

Manipularea prin sondaje înainte de alegeri nu e o noutate. Aşa că şi anteniştii practică sportul asta, ridicând în slăvi alinţa PSD-PC. foarte interesant este că în mod DELIBERAT încep ştirea nu cu răspunsurile la întrebarea cu cine veţi vota?, ci la cine credeţi că va câştiga?. Acolo avea PSDPC procent mai mare, deşi conducea în ambele. Dar având în vedere ce încredere au românii unii în alţii şi în general în orice, întrebarea asta nu e relevantă. Şi eu cred că unii oameni mai au urme de inteligenţă de exemplu, dar ei se încăpăţânează să îmi arate că nu. Sau şi eu puteam să cred că va câştiga Ciuhandu, deşi eu nu am votat cu el. Pentru că ştiu că timişorenii pun botu şi le place să vadă cum centrul este populat cu indieni. Cine nu crede să citească "Mafia cămătarilor" de Mălin Bot. Revenind, lingerea asta în cur de la antena 1 şi 3 devine penibilă, astfel încât s-ar putea să aibă exact efectul scontat. Adică, cred că orice om cu scaun la cap râde când începe Gâdea să gângurească printre maimutărelile anti-băsescu a lu Tăticu. Că doar tăticu asta e şi trebuie să fie în emisiune, un nebun inocent. E un rol. Pentru că toată lumea ştie, nebunii, beţivii şi copiii nu mint. Cred că singura chestie lucidă de la antene e faptul că Mircea Badea atrage atenţia asupra nebuniei creditelor, dar din păcate nu ştiu câţi selectează lucrurile bune pe care le spune Badea. Cum spuneau cârcotaşii: "Ce bine e să aibă o televiziune un partid. Sau un partid o televiziune." Din acestă dilemă nu puteţi ieşi. Am zis.

2 comentarii:

Dani spunea...

Antenele fac audienta, dar nici un rating de pe lume nu il mai scapa pe Voiculescu de Felix. Romanii mai accepta un comunist de omenie cum e Iliescu dar un securist niciodata, dovada e scorul constant mic pe care il scoate PC-ul la alegeri. Sau o alta interpretare ar fi ca oamenii care se uita la Antene si aplauda, nu merg la vot :)

Badea e un stand-down comedian, lumea se uita, rade, poate chiar sunt de acord dar nu il iau in serios.

Schumi spunea...

Voiculescu e un motan in sensul in care reuseste tot timpul sa cada in picioare. Iar atata timp cat oamenii de la Antene nu pretind c-ar fi marii impartiali si isi asuma un oarecare parti-pris, nu sunt asa de deranjat de treaba asta. Mult mai mult ma deranjeaza aia care vor sa pretinda ca sunt impartiali cand ei sunt cat se poate de partizani.

Eu vad teveul ca avand doua roluri: informare si divertisment. Badea face divertisment spunand lucruri serioase. Cam la fel ca si Carco. Dar ceea ce-mi place mie la Badea e ca trezeste un oarecare spirit critic celor care se uita la el, chiar daca nu-l iau in serios si chiar daca sunt sau nu de acord cu el.