joi, 20 noiembrie 2008

:((((((((

Ştiu că şi noi tăiem porcul de ignat. Dar aşa o fericire generalizată pe plajă şi imaginea fetiţei fericite lângă balenă :((
http://video.tion.ro/video/38363/masacrul-delfinilor-si-pe-you-tube

5 comentarii:

Dani spunea...

e trist la prima vedere dar oamenii aia din asta traiesc, Insulele Feroe sunt foarte sarace in resurse naturale. Eu sunt convins ca acei oameni respecta natura mai mult decat cei care infuleca 5 hamburgeri in timp ce vizioneaza revoltati filmuletul pe youtube.

cucu-bau spunea...

eu nu cred ca n-au din ce trai daca nu omoara delfini si balene...i mean, c'mon, sa mor de foame si tot nu decimez animale pe cale de diparitie...am mai vazut documentare de genul asta....in japonia carnea de delfin e vanduta cu eticheta de carne de balena, ca dobitocii care o cumpara oricum nu fac diferenta...

asta e conceptia dupa care ne ghidam in materie de resurse naturale?....avem delfini si balene, braconaj cat se poate si cand pustiim marile o sa ne plangem de mila, nu? pai atunci sorry, dar isi merita soarta....valabil si pentru paduri si altele....

Dani spunea...

Eu ziceam de Insulele Feroe, in Japonia nu am fost si nu stiu ce e pe acolo, din ce am auzit doar in regiunea Taiji exista un festival la fel ca in Insulele Feroe unde are loc o vanatoare de delfini insa nu e ceva general valabil pt Japonia. Bucataria japoneza e bazata pe carne de peste, insa mai ales ton si macrou crud pt prepararea sushi si sashimi. Alte tari in afara de IF si Japonia nu vaneaza delfini.

Belenele si delfinii nu sunt pe cale de disparitie, iar vanarea se face controlat, chiar si in Romania, de bine de rau, cu tot bracojanul si ce mai avem noi, Romania e singura tara din UE care mai are animale prin paduri. In Germania de exemplu, cat sunt ei de civilizati, nu mai exista nici macar 1 lup.

In filmulet este vorba despre un festival care se intampla odata pe an, sa nu exageram totusi :)

Anda spunea...

balenele sunt pe cale de disperatie, din cate stiu eu majoritatea speciilor. iar eu de delfinii calderon nu am mai auzit, asa ca nu cred ca sunt foarte raspanditi. tocmai asta e problema, ca fac un festival din asta, o bucurie dinasta nesanatoasa. si fetita aia asa bucuroasa, care nici macar nu constientiza ce s eintampla.

Dani spunea...

unele specii, insa niciuna din cele sacrificate, lucrurile astea sunt reglementate de lege. De exemplu am un prieten care e vanator, mi-a zis ca daca impusca ilegal o caprioara primeste inchisoare mai multa decat daca ar impusca un om.

Anda e la fel de nesanatoasa ca bucuria noastra cand sacrificam porcul, e vorba de traditii, pt noi e ceva abominali acel festival dar pt ei e ceva normal, nu putem condamna ceva doar pe motiv ca nu se potriveste cu traditia si cultura noastra.

Sa nu ma intelegi gresit, eu iubesc animalele, am crescut la sat printre animale. In Tm am avut animale de casa de la Porcusor de guinee si arici pana la Acvariu cu pesti exotici. Insa nu putem judeca dupa un film de pe youtube, trebuie sa intelegem de ce acei oameni fac lucrul ala, eu refuz sa cred ca sunt niste sadici care ucid din placere.