vineri, 8 octombrie 2010

Burlacul. Studiu de caz patologic

Am cam abandonat blogul în ultimul timp, cu plecatul prin vacanţă şi început de carieră fulminantă :)). Dar nu pot să ignor subiectul emisiunii Burlacul. Dacă aş fi un extraterestru dintr-o galaxie îndepărtattă şi aş vedea doar emisiunea asta aş concluziona că femeile pământene nu merită să trăiască.Menţionez că am văzut doar ultimele ediţii, ajungând să mă uit din curiozitate şi din dorinţa de a vedea cât de mult pot decădea femeile. Ca de obicei, imaginaţia bogată şi aşteptările mi-au fost depăşite.

Din câte am înţeles nu se ştia de la început cine va fi burlacul de cucerit. Ceea ce ar putea fi o minimă circumstanţă atenuantă pentru femeile care încă nu au înţeles că ala e gay şi doar o face pe specialul. Dintre fetele rămase până la sfârşit în cursă, Roxana "prinţesa de gheaţă" mi s-a părut cea mai deşteaptă. De ce? Pentru că pentru ea totul a fost o chestiune de ambiţie. Da, vroia să fie ea câştigătoarea şi să devină vedetă. Un scop de mii de ori mai inteligent decât să crezi că Botezatu te va lua de nevastă. Pentru că, să fim sincere, fiecare femeie pusă pe cucerit un bărbat cam aici aspiră. Şi chiar dacă ai crede că poţi să-l determini pe creator să te ducă la altar, de ce dracu ţi-ai dori asta? Un bărbat care a stat cu o târfă ca drăguşanca nu poate fi bărbat, sau cel puţin poţi să realizezi că are gusturi îndoielnice şi valorile lui tind spre zero.

În emisiune mai era o Roxana, handbalistă. Atât a bocit săraca după al doilea vis pierdut al vieţii ei, după accidentările care au împiedicat-o să joace handbal la nivel înalt. Serios, tu până la vârsta aia nu te-ai îndrăgostit de un băiat mai tânăr, frumos, nefigurant decât Bote? Îmi pare foarte rău pentru existenţa ta tristă. Chiar ţi-a făcut un serviciu eliminându-te. Dacă singura şi cea mai mare suferinţă a ta din dragoste e faptul că un bărbat te-a eliminat dintr-o emisiune care pune în mod evident femeile pe picior de inferioritate, înseamnă că ai pierdut multe. Mai ai totuşi timp să recuperezi.

Apoi, Mihaela. Tanti trecut-din-Italia-pentru-care-nimeni-nu-are-dreptul-să-o-judece. Deci da. Botezatu a văzut în Mihaela imaginea sa. De asta a şi eliminat-o. Şi Mihaela era o persoană căreia îi plăcea să pretindă că e specială, peste muritorii de rând care nu o înţeleg. Prin motivarea alegerii de la final, Bote i-a dat un mesaj foarte clar. Pe care evident că ea nu a fost capabilă să-l descifreze. din marea de ifose, artistu nostru şi-a dat seama că aia în secret mai ţinea la fostu iubit. Aşa că a trimis-o înapoi la el. Pe româneşte: fato, tu nu ai nevoie de un homosexual care vrea să pară heterosexual. Du-te la ăla că poate o să fii fericită în felul tău.

Aşa că Botezatu a ales-o pe timişoreanca noastră Violeta. Violetă părea inteligentă. Pentru că după aceea a intrat în jocul ieftin al creatorului. "Visez să o fac în trei cu bianca şi Violeta". Paradoxal, Drăguşanca a fost cea deşteaptă la faza asta, dându-i replică sensibilului naţional Bote. Deşi, serios vorbind, cum mai poţi discuta măcar cu un bărbat care vrea să facă sex în trei. Nu înţeleg de ce femeile se înjosesc aşa. Din moment ce a spus asta, în ochii lui cele două nu valorează mai mult decât nişte simple prostituate.

Problema e că multe românce ar face la fel. Ar lăsa orice handicapat să le trateze ca pe nişte cârpe, doar pentru că are bani şi e celebru. Te mai poţi privi în oglindă?

2 comentarii:

katze spunea...

Scrii foarte frumos! chiar ai talent :P tine-o tot asa

Anda spunea...

Multumesc.