marți, 17 august 2010

Rasism

Dragi copii, astăzi discutăm despre rasism. Eu am o părere mai mult decât proastă despre oamenii rasişti. Şi anume, că au complexe de inferioritate şi, pe alocuri, puţa mică dacă sunt bărbaţi. Negrii, ţiganii, evreii, homosexualii, islamiştii. Lista poate continua.

La mine la facultate ar fi trebuit să se predea retorică. Nu s-a predat. Dar, în trecere, am auzit şi eu argumentele aduse atunci când nu ai dreptate. Am reţinut argumentul "ad hominem". Adică atunci când nu poţi să demonstrezi că cineva nu are dreptate şi frustrările tale interioare, de altfel de o largă paletă care admite multe frustrări perfect fireşti, nu te lasă să recunoşti în mod cavaleresc că celălalt are dreptate, o să spui "dă-l dracu, că şi aşa e negru, bulangiu, ţigan, jidan, arab, FEMEIE, etc."

Într-o societate în care oamenii ar gândi, ţi-ar atrage atenţia ceilalţi că nu despre asta e vorba. Dar cum noi trăim într-o lume ATÂT de uşor de manipulat, chestia asta se întâmplă doar dacă ai ghinionul să dai de o persoană cu picioarele pe pământ. SUA, însuşi acest bastion al democraţiei, a manipulat foarte mult opinia publică în timpul războiului din Vietnam, cultivând rasismul. Chestia a ţinut, fapt pentru care vrăjeala s-a aplicat şi în războiul din golf. Chiar in filme, eroii americani erau cei mai jmenari şi mânaţi, desigur, de fatidicul destin mai ceva ca într-o tragedie greacă. Credeţi că ei voiau cafteală? Nu, nu. E ceva de gen ca şi Pikolo din Globul Dragonului, care se caftea cu Songoku pentru că l-a omorât pe tac-su. Şi după aia, când a realizat că nu e bine, a trecut de parte lor în Dragon Ball Z. Bine, de fapt a trecut de partea lor că veneau să-i măcelarească aia de pe altă planetă, dar deja deviez.

Între timp, negrii şi-au câştigat multe drepturi şi simpatie, poate şi prin talentu la basket şi muzica jazz şi r'n'b. Evreii şi-au câştigat o ţară, pe care din punct de vedere istoric nu a fost legitim să o primească. Cum ar fi acum să vrem şi noi să ne intindem de la gurile Donului până la Bratislava că aşa era teritoriul vechii Dacii? Dar totuşi, evreii sunt consideraţi şi acum ăia răi cu criza. Ceea ce poate fi în mare parte adevărat. Au primit multă putere, pentru că dintre toate popoarele ucise de Hitler, ei au ştiut să profite cel mai bine. Sunt de părere că dacă nu făcea austriacul cu un singur testicul toate porcăriile pe care le-a făcut, probabil lumea în care locuiam ar fi fost una mai bună. Sper că pentru fiecare bombă din Palestina îşi mai primeşte un trident în fund.

Dar sunt curioasă câţi din neonaziştii aştia culi s-au pus vreodată în pielea victimelor Holocaustului. Eşti evreu? Mişto, mori. Acum te ducem să te împuscăm la groapa comună, unde dacă ai puţin noroc poate nu te nimerim, dar te împingem oricum cu toţi ceilalţi şi turnăm var peste tine ca să nu poţi ieşi. Sau acum te ducem la camera de gazare. Sau dacă eşti femeie acum facem experimente sinistre pe tine, că şi aşa nouă ne place să ne jucăm cu genetica şi ginecologia pentru a scoate rasa perfectă.

Cam aşa şi cu ţiganii. Sigur, au multe obiceiuri absolut idioate. Şi da, consider că ar trebui civilizaţi cu forţa. Nicio policaly corectness. Puşcărie pentru tot neamu dacă îşi căsătoresc copii minori. Interzis manifestări stradale jenante gen nunţi pe motiv ca asta e cultura lor. Dacă vor să-şi facă monstruozităţile alea de case e treaba lor. Dar dacă terorizează vecinii cu iataganele, atunci să vină şi poliţia cu Kalaşnicovurile. Fără locuri speciale la admitere. Să înveţe ca toţi ceilalţi. Pentru că prin însăşi politica asta anti-discriminare, de fapt, îi discriminezi. Dacă le dai loc special, porneşti de la premiza că nu au capacitatea să şi-l ocupe singuri. Deci, aş fi foarte radicală. Dar până aici. Nu judecăm oamenii fără a-i cunoaşte, nu spunem că toţi românii bruneţi sunt ţigani pentru că dacii erau blonzi şi şateni (am auzit argumentu asta, nu l-am inventat de dragul unui text mai savuros).

A da, şi treaba cu homosexualii. Evident că în Biblie sunt blamaţi. Pe vremea aia rata mortalităţii infantile era IMENSĂ. Deci, pentru ca specia să reziste, trebuie să making reproduce, vorba lu' Borat. Mai ales că muli homosexuali au mărturisit că ştiau că sunt altfel încă din copilărie. Deci nu e o găselniţă perversă a maturităţiii. Apoi, cazuri de homosexualitate există şi în natură, la şerpi şi delfini. Deci, data viitoare când îţi zâmbeşte Flipper, fii mai sceptic.

Un comentariu:

katze spunea...

rasismul e o mare prostie! iti recomand filmul american history x, dar la ce articol ai scris, cred ca l-ai vazut deja :D