marți, 24 iulie 2012

Cum a ajuns Inna mai rea decât Ion Iliescu

Majoritatea timişorenilor activi pe Facebook cunosc pagina de protest împotriva concertului Innei. Ca să fie clar, nu sunt mare fan, nici nu îmi displace. Nu îmi plac în mod deosebit genul acesta de concerte, deci probabil că nu o să fiu nici la cel al Innei, dar recunosc că poate aş ajunge acolo din curiozitate. Şi o precizare importantă, am avut jucării când eram mică, deci nu am frustrarea de a impune altora gusturile mele în mod forţat.
Încă de pe vremea romanilor exista un proverb despre gusturi. Întotdeauna am urât oamenii care au vrut să îşi impună gusturile. Cam asta fac cei cu pagina anti-Inna, crezând că semnalizează că sunt foarte culţi şi speciali. Apoteotic, cei care au dat like paginii spun că datorită lor se va dona suma Centrului de la Buziaş. Ei bine, nu sunt şi iată de ce:
1. Suma nu este atât de mare pe cât se urlă. Nici în alţi ani nu  a venit nimeni gratis.
2. Bugetul s-a votat cu multe luni înainte, aşa funcţionează în general primăriile şi instituţiile.
3. Inna place. La Forza Zu s-a umplut piaţa, deci probabil aceiaşi oameni vor fi şi la concertul Innei. Nu ştiu dacă voi vă gândiserăţi la asta.
4.  Se militează pe ideea că din banii publici trebuie promovate DOAR trupe locale. Nu cred că ieşenii sau clujenii sau bucureştenii, care se distrează foarte bine la concerte au idei de acest gen.
5. Se merge pe ideea că timişorenii nu ascultă muzică comercială. De ce şi cum s-a ajuns la această concluzie? De ce ar fi rău? Pe mine una, atâta ipocrizie intelectuală mă scârbeşte.
6. Meritele pentru donaţie ţi le poţi aloca dacă ai promovat asta. Numai că am senzaţia că e mult mai simplu să faci o pagină anti- decât ceva constructiv pentru copii sărmani. E mai mişto să te dai inteligent criticând-o pe Inna.
7. Sigur că pentru pierzătorii alegerilor Inna a devenit o bună ocazie să spună că Robu şi Bojin promovează incultură. Naivitatea în exces după o anumită vârstă începe să se numească prostie.
8. Cică noi timişorenii am fost mereu diferiţi şi speşiăl. Da ok, noi am făcut Revoluţia. Asta nu înseamnă că dacă tu nu vrei concerte ca în restul ţării eşti mai deştept. Spiritu de frondă este foarte prost înţeles de tânara generaţie, care pe lângă faptul că nu a stat în bătaia gloanţelor nu înţelege că Spiritul Timişoarei nu este sinonim cu atitudinea de Gică Contra. Later edit: Să spui că tu ai meritul pentru donaţie e ca şi cum evreii i-ar mulţumi lui Hitler pentru Holocaust şi întemeierea statutului Israel ca o consecinţa ulterioară.
9. Dacă protestăm pentru concertul acesta, de ce nu se protestează că televiziunile dau doar filme comerciale, în general făcute în SUA şi destul de retardate, când ar putea da filme mai inteligente si europene?
10. Şi acum să ajung la titlul postării. Primarul care o aduce pe Inna face parte din USL. Iliescu e încă în PSD. În 1990, când cei de pe acea pagină încă şi sugeau degetele, Timişoara era împotriva lui Iliescu. Pentru că cei de aici sesizau minciuna. Nu am văzut o pagină care să protesteze că acum, după 24 de ani, Timişoara a votat masiv cu o alianţă din care el mai face încă parte. Asta ar fi însemnat să fii timişorean, nu să urli împotriva unui concert de muzică dance care va dura maximum 2 ore.

2 comentarii:

Valentin Marian spunea...

esti o complexata nefututa ma ... sa imi sugi p**a cu harfele tale de cacat !!! ma pis pe fata ta !!

daimon spunea...

Interesant ultimu' comentariu.

Altfel, te-ai retras din online?