sâmbătă, 5 martie 2011

Femeile din România

Am mai spus că româncele nu ştiu să se îmbrace. În ultimul timp nu îmi place deloc ce văd în ţara asta. Ca să iau doar două cazuri concrete, fetele?! de la Next Top Model şi scandalul moni-iri.

No, mie îmi place să mă uit la emisiuni de modă şi urmăresc Next Top Model pentru că a văzut formatul francez, în vara lui 2005 când am fost la verişoara mea în vacanţă. Diferenţa este de la cer la pământ. Deşi franţuzoaicele nu sunt renumite ca femei frumoase, fetele de la emisiune puteau să dea clasă celor de la emisiunea românească. Nu am înţeles de ce Botezatu a ales între finaliste două ţoape ca mădălina şi lucia. Mă irită personajele, mai ales bruneta din Giurgiu, care are un comportamnt de ultimă vânzătoare nespălată de gogoşari. Bine, e şi grasă, are un fund cât casa poporului şi pentru standarde normale, dar mai pentru modelling. Îmi permit să fiu nesimţită pentru că şi ea e la fel. Are şi un nas imens şi arată ca o centuristă. Chiar aşa importante sunt criteriile de audienţă la emisiunea asta ca să fie ţinută siliconata şi balena? Cât despre proprietara de cafenea, are nişte ifose care o fac să se creadă mai frumoasă decât Cleopatra. Ea o făcut istorie, tu ai nişte ţâţe puse. Cam asta e diferenţa. În fiecare emisiune s-au găsit să se ia de cineva, Sara, fata din Craiova, Adela, urmează Emma. E imposibil să ai atâtea antipatii, înţeleg să ai o persoană pe care nu o placi, dar patru într-un interval aşa scurt de timp arată că ai o problemă. În locul Adelei o desenam şi eu pe balenă cu curu ei imens, dacă tot e vorba de proporţii. Şi când mahalagioaicele bârfesc pe toată lumea, ca să vezi de cine să ia Botezatu? De Roxana. Ok, o avut nişte replici mai tăioase, da pe alea două nu le vede? Am văzut că urmează o bătaie. Eu am cel mai profund dispreţ pentru femeile care se bat între ele. Nu am nicio problemă în a da un picior în fund unui tip care mă enervează, dar mi se pare degradant să mă păruiesc cu o femeie.

Printre altele, nu îmi place nici cum gândesc concurentele mai mari. Nu poţi pretinde fetelor de 16 să fie la fel de mature ca cele de 25. Diferenţa e foarte mare între cele două vârste şi cred că cele trei de 25, dacă ar avea mai multă minte, nu şi-ar pune capul cu nişte adolescente. În România femeiele se urăsc foarte tare, se bat, se ţigănesc, se bârfesc. Văd că comportamentul asta, reprobabil acum vreo 30-40 de ani câştigă tot mai mult teren. Nu îşi dă nimeni seamă că se duce dracu feminitatea? O femeie e subtilă, obţine ce vrea prin lacrimi, teatru, tertipuri şi manipulare. Inclusiv când e vorba de bărbaţi, mai ales atunci. Acum văd că e la modă să te baţi dacă altele arată mai bine ca tine, sau dacă cumva adversara e o potenţială piedică în calea vreunui scop al tău. Dacă Botezatu chiar e aşa inteligent şi stilat precum pretinde, ar trebui să le trimită acasă pe cele două mahalagioaice, mai ales că nu au nici măsuri, nici faţă de manechine.

Acum, scandalu asta iri-moni. Pot să spun că am fost foarte dezamăgită de mama, care spune ca moni s-a sacrificat pentru iri. Mama, ca multe femei din România are o gândire penibilă, care spune că e ok să te măriţi cu un boşorog. Nu e ok, eşti o rapandulă dacă faci asta, nu văd nicio diferenţă între a presta servicii sexuale contra cost şi a te mărita din interes. Mai ales că se ştie deja că moni era prostituata interlopilor din Bacău de la 15 ani. Aşa că ce poţi să ceri. Apoi, multe zic că o ok să vrei sa mergi în State şi să îţi plasezi pruncu la mă-ta. Nu, nu e ok. Ai făcut un copil, îl creşti. S-a terminat cu cluburile stai noaptea când copilu are colici cu el, îl alăptezi la sân, ar trebui să ai cu totul alte preocupări. Nimeni nu spune că nu e normal să faci un copil la 18 ani în acest secol. Mi s-ar părea normal ca şi la televiziuni să se insiste mai mult pe chestia asta, fetele să fie îndemnate să aibă o carieră şi studii şi după aceea o familie. Pentru că da, o căsătorie prea timpurie poate însemna ratarea unei femei. Ajungi să lucrezi în comerţ pentru că nu mai faci faţă facultăţii, lucrului şi grijilor casnice. Un copil se face când ţi-au trecut nebuniile tinereţii. Sigur, nu zic că nu mi ai voie să ai viaţă socială, doar că nu mi se pare normal ca o mamă să atârne noaptea prin cluburi în fiecare săptămână. Măritaţi-vă când e gata facultatea, aveţi un serviciu stabil şi faceţi faţă gătitului şi curăţeniei într-un cămin al vostru.

Deci, să recapitulăm. Vulgaritate, bătăi, prostituţie oficializată de un act la starea civilă, mame denaturate care îşi plasează copii la bone şi bunici. Cam asta pare a fi foarte ok în ţara asta, mai ales dacă vezi câte apărătoare au şteoarfele. Nu închei postarea cu ruşinea de a fi româncă. Din contră, într-o ţară cu atâtea ţoape, poate fi mult mai uşor să reuşeşti.

6 comentarii:

feu_mihai spunea...

nu inteleg de ce te uiti la TV.. mai ales la emisiuni de genul asta. Eu ma uit la posturile de stiri, cele de sport si rar pe cele de documentare .. restul programelor gen Prima , Antena1 , ProTV sunt pline de emisiuni cu nulitati. Daca RDS decide sa nu mai tina aceste posturi in grila nu m-ar afecta cu absolut nimic.

In ceea ce priveste emisiunea cu "domnisoarele" respective : O emisiune are ca scop rating. Cand e o preselectie se aleg anumite persoane care ar face rating, nu neaparat fotomodele. La Big Brother (sezonul cu Ernest) s-a anuntat ca 3 din cele 6 tipe au facut sex pe bani. Asta inseamna ca 50% din romance au facut sex pe bani? Nu .. inseamna ca le-au ales la preselectie pentru ca au vrut sex in acel sezon... dovada ca au pus o asemenea intrebare la preselectie ... amuzant e ca tot nu le-a iesit atunci

Monica si Iri sunt niste subiecte facile pentru emisiuni si nu trebuie sa faci research despre intamplari remarcabile sau o emisiune pentru care sa cauti oameni geniali. Aduci o fufa gen Moni si ii pui intrebari stupide. Alta optiune e (daca e ocupata Moni) sa aduci un nimeni care sa spuna ce parere are despre Moni.

Anda spunea...

Niciodata nu am suportat oamenii care pretind ca nu s euita la TV si ca se uita doar la emisiuni serioase. Ii banuiesc fie de o ipocriei fara margini sau d eniste fiose idioate de genii neintelese. Oamenii se uita la divertisment. Te rog sa nu mai imi pui intrebari idioate ca de ce m-as uita la TV, mai ales ca lucrez in media. Intrebarea e pur si simplu deplasata si stupida.
P.S. Posturile de stiri au ajuns insuportabile pentru mine. Din cauza manipularii, pe care probabil multi oameni mult prea inteligenti pentru TV nu le sesizeaza. Din punctul meu de vedere, in momentul de fata in Romania doar prostii influentabili se mai uita cu orele la posturile de stiri.

feu_mihai spunea...

amuzant ca te ataci ... pot spune si eu ca sunt idioate persoanele care fac idioate persoane pe care nu le cunosc suficient , dar nu am sa fac asta :P

Nu ma uit la TV pentru divertisment ... am comp , am torente , am youtube si jocuri instalate. Daca vreau sa vad un documentar pot alege eu ce sa downloadez. daca vreau sa ma uit la emisiuni de divertisment iau un sezon mai vechi de top gear, ma uit la total wipeout sau alte chestii de genul.

Da , posturile de stiri sunt partinitoare si incearca sa manipuleze. nu am zis ca ma uit la gadea si badea care abereaza rau de tot. Ma uitam la badea for fun .. dar in ultimul timp doar ma enerva. Gadea e enervant cu sezatorile lui

Ma uit la posturile de stiri pentru .. aa .. stiri .. crazy me :))

p.s. : pisi .. si eu lucrez in media .. nu te umfla asa :)

Anda spunea...

Tu aterizezi la mine pe blog pentru ca esti plictisit si cred ca ti-am mai zis sa ma scutesti. Inainte sa ma faci pisi, aminteste-ti ca altadata ma invitai in oras. Asa ca ciocu mic. Nu stiu c elucrezi tu in media, nu prea ma intereseaza, dar in media poti lucra si fara sa fii jurnalist, pe alte posturi. Si inainte de toate, postul era despre femeile din Romania, nu despre televizor, dupa cum reiese din titlu.

feu_mihai spunea...

Da .. acum 7 ani te chemam la suc .. lol .. memorie buna ai

Nu mi-ai zis sa te scutesc pana acum si da .. din plictiseala intru aici.

Ti-am zis pisi tocmai pentru ca stiam ca te vei ataca. E amuzant ca tu incepi sa improsti cu noroi si tot tu o dai cu "scuteste-ma". Pai daca ma acuzi de ipocrizie si false "fiose" nu e logic sa raspund ?

Tot din plictiseala nu iti mai scriu pe blogul asta. Vad ca nu am cu cine discuta. Vin si eu cu un coment de bun-simt si ma jignesti ca apoi sa stai o saptamana sa cugeti un raspuns.

Numai bine,
Mihai

Anda spunea...

Nu intru zilnic pentru ca muncesc si nu imi permite timpu sa fac asta, spre deosebire de tine, care ai suficient de mult incat sa ii plictisesti si pe altii. Crede-ma, mi-ai fost dintotdeauna foarte antipatic, dar nu imi place sa o spun oamenilor in mod gratuit, dar tu ai intrecut limita cu "pisi". Asta e apelativul pe care il folosesc baieteii frustrati pentru tipele care nu le acorda atentie. intotdeauna ai lasat numai comentarii pe langa subiect, de genul ce destept esti tu care nu faci cutare lucru. Nu suport oamenii cu ifose care se cred mai speciali decat muritorii de rand si cand ma enerveaza cineva, ii spun intotdeauna.