luni, 6 decembrie 2010

La muncă, nenorocitelor!

Chiar acum dobitocii de la guvern vorbesc despre indemnizaţiile pentru mame. MediaFax anunţă că băsescu e un fervent susţinător al limitării concediului pentru mame la un an. Îmi place că sunt mulţi inteligenţi care îl apără pe considerentul că în Europa nu e aşa. N-am înţeles de ce întotdeauna tot ce fac americanii sau europenii trebuie neapărat să fie şi bun, dar probabil mulţi crescuţi în spirit comunist, adică fără antrenamentul unei gândiri critice, simt nevoia să preia papagaliceşte tot. Fără să se gândească că oricum continentul nostru se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei într-un ritm foarte accelerat.

Niciodată nu am fost susţinătoarea copiilor făcuţi din liceu, nici măcar din facultate. Consider că într-o societate civilizată nu e normal să vii cu pruncu după tine la cursuri sau OMG! să-l plasezi convenabil la bunici. Dar de aici şi până la obsesia carierismului cu orice preţ, cale lungă. Am văzut că mulţi bărbaţi, pentru că o femeie nu poate debita asemenea inepţii, spun că mamele trebuie să se întoarcă la muncă să nu îşi piardă postul, să lupte pentru slujba lor, etc. Dar la copii se gândeşte cineva. Să zicem că pornim de la ipoteza idioată că în România chiar ar fi locuri la creşă. Un opil la un an abia învaţă să meargă. La o creşă nu se va ocupa cineva personal de fiecare copil. Aşa că, în mare parte va fi lăsat în plata domnului. Iar argumentul cu bunicii, inept. Din câte am văzut eu, copii crescuţi de bunici au tendinţa de a fi foarte râzgâiaţi. În plus, relaţia mamă-copil e foarte importantă în dezvoltarea personală a fiecăruia. Sigur, aici nimeni nu îşi pune problema cât de greu este că creşti un copil, ce greu este să îl naşti şi să îl porţi în pântece nouă luni. Sau că în România e foarte greu să te căsătoreşti şă să ai unde să locuieşti, darămite să creşti un copil. Nimeni nu îşi pune probelmele astea neesenţiale, femeile sunt nişte nenorocite care trebuie să muncească. mă exasperează comparaţia asta cu ţigăncile. Oricum, alea fură şi vor sta şi de acum înaint acasă aşa cum au făcut-o dintotdeauna. Cei afectaţi vor fi tot oamenii cinstiţi.

Eu am constat că dacă ar fi alegeri în curând, nu aş avea cu cine vota. Pur şi simplu nimeni nu se mai gândeşte la consecinţe. tăiem aiurea orice. Ce contează că natalitatea va scădea. O să ajungem şi noi ca nemţii, popor îmbătrânit. Cu menţiunea că ei reuşesc în condiţiile astea să plătească pensiile, iar noi nu. Şi aşa, foarte mulţi tineri aleg să emigreze. Aşa că în curând băsescu o să fie preşedinte peste o ţară de pensionari şi piţipoance şi cocalari de neam prost din familii ce lucreaă la stat. Sictir!

Niciun comentariu: