marți, 22 iunie 2010

Poate dacă ploia s-ar opri

Ieri a plouat. Tare. M-am uitat pe diverse portaluri şi din comentariile forumiştilor am aflat cine sunt vinovaţii. Lista e lungă şi trebuie să ne pregătim să luptăm împotriva conspiraţiei meteorologice. Deci: Udrea, Videanu, Băsescu, Ciuhandu, Boncea!?, bănăţenii leneşi, moldovenii fomişti şi veniturile de olteni.

Lumea pur şi simplu nu înţelege că exista momente când omul e foarte mic în faţa stihiilor. Ieri ni s-a reamintit asta. Nu ştiu exact cum stă treaba cu canalizarea Timişoarei, dar eu nu am mai văzut niciodată aşa ceva aici. Am văzut că spunea cineva că s-a mai întâmplat aşa ceva prin 1981. Deci acum 30 de ani. Nu cred că stăm aşa rău. Sigur că ceea ce s-a întâmplat la mall este jenant, pentru că o construcţie de asemenea pretenţii nu ar trebui să aibă tavane care cad, cum a fost cel de la Auchan.

Mai interesant mi se pare că până acum în media vedem doar imagini din centru. Eu aş vrea să văd imagini din Kuncz şi o să caut azi toată ziua. Merită. Despre Ronaţ la fel, am citit doar că apele nu s-au retras încă.

Oricum, cel mai amuzant e că orice s-ar întâmpla, se declanşează din nou conflictele inter-regionale. Sigur, probabil mie îmi scapă inscripţiile de oltean pe care veniturile le au în frunte. Pentru că altfel nu înţeleg cum ştiu unii atât de sigur că studenţii ieşiţi în faţa la C15 erau oltenii, şi mai ales, de unde ştiu că TOŢI erau olteni. Am observat că de fiecare dată când e vorba de studenţi din Complex, toată lumea crede că toţi sunt olteni. Pot la fel de bine să fie basarabeni, ardeleni, chiar bănăţeni din Caraş sau Lugoj, Făget, Jimbolia, etc.

Nu că mi s-ar părea inteligentă atitudinea oltenilor care au început să urle că Timişoara e penală. Dacă e aşa împuţită Timişoara, de ce nu v-aţi dus la facultate la Bucureşti? Poate pentru că acolo se dă admitere la majoritatea specializărilor? Mai mult, am văzut un cretin ce înjura la Agenda pe forum. Semna cu numele Iaşi. L-aş întreba şi eu de ce postează comentarii pe agenda.ro şi nu pe site la Evenimentul. Poate pentru că viaţa l-a adus şi pe el pe aceste împuţite meleaguri bănăţene, unde, de bine de rău, găseşti mai uşor ceva de lucru.

Concluzia: prostia nu ţine cont de regiune, e nemuritoare şi cu forţele mereu în creştere. Mie mi-a plăcut filmuleţul cu Mamaia. Şi P.S. Chiar ziceam acum câteva zile despre inundaţiile de la Galaţi şi cât de greu e să se întâmple la noi. Uite că s-a întâmplat.

2 comentarii:

Gabriel Toth spunea...

Păi oltenii aciuaţi prin Timişoara poate n-au aflat că şi la Severin s-a înnotat ieri. Şi în multe alte locuri din ţară.

E clar, nu ne putem lăuda cu un sistem de canalizare ultraperformant. Dar cred că nici unul de genu n-ar fi făcut faţă la ce-a fost ieri.

Eu unu n-am mai fost pus în situaţia să nu ştiu cum naiba o să ajung acasa (eram în tramvai când a căzut curentul undeva pe la Banatu), şi no... tramvaie nexam, telefoane ocupate la taxiuri, eu, doar în tricou :))

feu spunea...

Eu eram la lucru. Lucrez la demisol. Multe computere pe jos , triplu stechere si alte-alea. A venit un val de apa ... acum lucrez la etaj :)

sunt momente in care trebuie sa intelegi ca asta e situatia. Totusi se vor gasi idioti sa dea vina pe unul sau altul chiar si daca trazneste un copac ... Fiecare e liber sa reactioneze cum vrea.

P.S. : Udrea , Base , Boc si Ciuhandu etc. ar trebui sa isi dea demisia ... nu pentru ca ar avea o vina pentru ce s-a intamplat .. I just don't like them :)