duminică, 10 ianuarie 2010

Articol



Piercing
O nouă modă sau vechi de când lumea?


Nu ne mai ajunge un cercel în ureche. Fetele defilează cu bijuterii în buric. Ne împodobim nasul cu o pietricică. Cei mai rebeli îşi străpung sprânceana sau limba. Contrar opiniei conservatorilor, piercingul nu e o găselniţă a tineretului, ci poate fi regăsit la majoritatea culturilor.

Istoria sa e veche. La egipteni era un semn de nobleţe. Femeile aveau piercing în buric, iar bărbaţii în sprânceană. Indiencele se mândresc şi acum cu cercelul din nara stângă, simbol al feminităţii. Africanii îşi fac piercinguri ritualice în obraji sau urechi, iar aztecii îşi făceau în organele genitale pentru a mulţumi zeii.

Vindecarea piercingurilor

Dacă vrei un piercing, trebuie să îţi iei câteva măsuri de precauţie. Este important să fie făcut în condiţii sterile. SIDA se poate lua şi aşa. Ideal este să fie făcut la un salon autorizat.

Prima bijuterie trebuie să fie din aur medicinal, titan sau oţel chirurgical. Atenţie! Nu folosi bijuterii de argint până nu se vindecă. Se va infecta urât. Sfaturi în perioada de vindecare:
ureche (6 săptămâni lob, 4-6 luni cartilaj): se poartă aur medicinal sau titan şi se curăţă săptămânal cu tetraciclină unguent
nas (6-8 săptămâni): se poartă cercel de titan cu tijă şi se curăţă cu apă oxigenată şi unguent de gălbenele zilnic
sprânceană (6-8s ăptămâni): bijuteria trebuie să aibă tija lungă şi se curăţă cu betadină zilnic
buză sau limbă (6-10 săptămâni): nu se consumă lactate şi ouă şi se foloseşte apă de gură fără alcool
buric (2-6 luni): bijuteria trebuie să aibă tijă lungă, se curăţă de două ori pe zi cu betadină


Niciun comentariu: