luni, 8 iunie 2009

Şi tu l-ai votat pe Becali!

Date: prezenţa la vot, 27,67%, vreo 4.800.000 de romani.
Au fost mai mulţi din mediul rural. Iar pensionarii au votat, din nou, disciplinat. Am văzut la secţia 100, unde am votat eu, un bătrânel ce a venit cu buletinul soţiei pentru că nu mai vede bine. Nu ştiu dacă mai vede să pună bine ştampila. Şi nu sunt ironică. Pensionarii, activişii de partid, sătenii, ultra-naţionaliştii, maghiarii, toţi au votat. Astfel, îi avem pe gigi, vadim si eba. Probabil dacă se vota în număr mai mare, ajungeau din nou politicienii nesimţiţi pe acolo. Dar poate cei trei nu ajungeau. Asta pentru că unele electorate nu renunţă. Pentru mine, toţi cei care nu au votat sunt responsabili. Pentru că nu înţeleg că nu te poţi detaşa de viaţă, că nu poţi aspira la perfecţiune şi mai ales pentru că se complac în a trăi cu o greaţă veşnică de România. La fel cum Parlamentul Europena nu e platou de filmare pentru youtube.com, nici viaţa nu e un roman camilpetrescian. Sau dacă e, îi cam nasol. Personajele au sfârşit cam prost.
Azi am fost la Memorialul Revoluţiei. Dar aveam ideea de a scrie asta încă de seara trecută. Totuşi, o bună idee de final. Orice democraţie e mai bună decât un regim totalitar. Cei ce au murit pentru că au manifestat conştientizau asta. Ştiau ce înseamnă totalitarismul. Nu ştiu dacă asta mai e un argument valid, dar probabil că românii nu sunt pregătiţi pentru democraţie. Mare parte acceptă statutul de loseri. Foarte bine, ţara are nevoie de ciutaci. Dar acum, că am trimis pe cine am trimis la Bruxelles, sunteţi mai fericiţi că nu aţi putut alege răul cel mai mic?

5 comentarii:

Laura Teodora spunea...

I so haven't vote Becali. Dar stiu ca nu 400.000 de oameni au mers la vot, ci 4 milioane. :P

Anda spunea...

am mancat un 0 :))

Cristian Vicol spunea...

Si cu maghiarii ce ai?:))Anda, e acelasi lucru fie ca iese un tip din pd-l/psd/pnl etc. sau becali, oricum nu le pasa de tine. Ei nu merg la Bruxelles sa faca ceva pentru tine ci pentru ca se castiga bine si cartierul rosu e al naibii de bine aprovizionat...

Anda spunea...

Am zis ca maghiarii voteaza, nu am nimic cu ei. Dar ca deobicei, te legi de ce vrei tu s avezi in orice si te iei de niste chestii minore ca sa ajungi la alte idei la care oricum vroiai sa ajungi.

daimon spunea...

initial ii raspunsesem altcuiva, insa merge si pentru tine.

http://daimonscozyroom.blogspot.com/2009/06/blog-post.html